pregled na populyarni arabski parfyumi

Преглед на популярни арабски парфюми

Арабските парфюми са като безкрайна, отрупана с цветове градина, пълна с различни букети и всеки един от тях представлява уникална, чувствена композиция. Ако трябва да се вгледаме по-внимателно в отделните букети, ще забележим, че едно цвете доминира над всички и това е розата. Абсолютна, пълновластна господарка на цвятата. Позната е под много имена и превъплъщения, кое от кое по-прекрасни.

Розата е позната толкова отдавна на човечеството, че се е превърнала в символ и блян за хиляди художници и парфюмеристи. Благодарение на кадифената си нежност и неуловима същност, тя е пуснала корени чак в митовете за Афродита и Венера, припознавайки се в самите богини на любовта. Причината е комплексната природа на розата, чийто аромат се променя не само с времето, но и в течението само на няколко часа.

Розите освобождават уханието си, когато са готови за опрашване, т.е. когато са наполовина разтворени. Всеки може да почувства промяната между свежата и откъснатата роза. Самите ензими и масла във венчелистчетата стават други, като че розата внезапно съзрява за сложна парфюмна композиция. Не само откъснатата роза мирише по друг начин, но и различните цветове напомнят на други букети.

Pink Musk

Ако желаете да уловите първичната природа на розата и да носите нещо повече от деликатното ѝ докосване по кожата си, то Pink Musk е една от най-сполучливите и семпли формули сред арабските парфюми. Тя се състои единствено от розово масло и мускус – два базови, господстващи аромата, които сами по себе си имат начало, среда и край, подобно на омагьосваща арабска приказка.

Pink Musk a 1

Розата е и символ на любовта, но не е свенлива пъпка, а избуяла, надиплена, разкошна феерия от светлосенки и пастелни тонове, която заявява пред света своята безпрецедентна красота. Така и вие ще можете да заявите себе си и да оставите траен отпечатък у околните. Мускусът винаги ще придружава розата, не така забележимо, но сигурно и продължително, поддържайки непрестанно синхронен тон, който ще ви следва през целия ден.

Oud Roses

Oud Roses a

Далеч по-закачлив вариант е роза, поръсена с щипка шафран. Ярък, ценен като златото, шафранът ще ви отведе далеч на изток, сред безкрайните индийски полета между високите, гъсти стебла горчица. Между тази пикантна свежест ще почувствате опушените нотки на дърво гваяк, които постепенно преминават в ухание на напечени от слънцето листа. Подобно на интрига, тези нотки се завъртат около кремообразната, проницателна сърцевина на оуда. Един от върховете на парфюмерийното изкуство – есенция, която не може да бъде сравнена с никой познат аромат. За арабите това не е просто ухание, а цяла култура; нещо, което не може да се обясни с думи. Нещо, носещо цяла палитра от емоции и спомени.

 

Musk Vanille

Musk Vanille

В случай, че предпочитате розата да остане на заден план, докато оудът се извиси над цялостната композиция, то Musk Vanille ще привлече вниманието ви със своите опушени, мускусни нотки и познат парлинов завършек. Тук също много силно се чувства присъствието на дърво гваяк със своите гладки, кадифени, тъмни тонове, преливащи се в шушулка ванилия. Редуват се дълбоки, прочувствени ноти с леки, въздушни аромати, които се завъртат във въртележка от сладки усещания, завършващи с един от най-апетитните десерти. Пралината е карамелизирано лакомство с акорди на морска сол, кафява захар, хрупкави орехи и печени лешници. Никой няма да се способен да ви устои.

Royal Romana

Royal Romana

Изтокът и западът се срещат в Royal Romana и съчетанието от турска и българска роза. Известна още като Роза Дамасцена, турската роза е позната със своя фин аромат и умерено наситен цвят с червеникави нишки, докато българската е много богата, сладка, цветна и леко пикантна – един от малкото аромати, които се съчетават с почти цялото парфюмно колело. Стартови нотки на Royal Romana са мандарина и портокал за лятно настроение през цялата година. Към средата ще почувствате кисела капка нероли, която бързо попива в земните нюанси на пачули и амбър, извисявайки се в кремообразна ванилия и сандалово дърво. Комплексна композиция, която определено ще върне усмивката на лицето ви.

Може да ви е интересно и :

Избор на арабски парфюм за жена

Ориенталски парфюми за жени – една въображаема разходка сред Ориента

Virgo Northfilds Tailors

Virgo Northfilds Tailors a

Ако желаете да знаете как ухае жълтата роза, то тя напомня силно на лимон, а той – на Virgo Northfilds Tailors с неговите плодово-закачливи нюанси. Цитрусовите нотки на лимона бързо отстъпват на добре охладена и свежа диня, от която се разгръща непознатия юзу – друг вид лимон, но напомнящ силно на микс между грейпфрут, лайм и зелени нотки. Между него и портокаловия цвят ще почувствате нежното докосване на лотос и жасминов чай, а в края, напълно неочаквано, ще се озовете в дълбока, непозната гора от кедър, пачули, сандалово дърво и ванилия.

Ibdaa

Ibdaa a 1

При мъжките парфюми розата не е популярен избор, но оранжевата роза поразително напомня на портокалов цвят – стартовата нотка на разтърсващия Ibdaa с неговите плодово-флорални аромати. Леко горчив, като жертвите, които прави всеки мъж, портокаловият цвят се разтваря в успокояваща лавандула. Лилавите нотки бавно се стичат и събират, оформяйки сочна, сладка праскова с мъхеста, мека кора. С едно вдишване композицията се издига в свежи кедрови нотки, които внезапно се спускат и увиват около меката, безпогрешно сладка сърцевина на кехлибарено-млечния оуд.

Бързи връзки към продукти :

Abraaj brackishArabia pour femmeArabian nightsAroma senora IBarakkat rouge 540Delicate roseDelight woody, Florenca, GranadaInnocent love, La bella, Lorenzo de mosici cherry blossom, Musk khas, Musk khususPink muskRihanah, Rosa rosa, Voux spices

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X