parfyumi s aromata na orienta

Парфюми с аромата на Ориента

Още със самото си създаване, парфюмите на Ориента са се отличавали с топли нотки, подобно на земята, от която техните съставки са поникнали; слънцето, което ги е огрявало и опитната ръка, която ги е подбрала и усъвършенствала. Смятани за едни от най-разпространените парфюмни семейства, ароматите на Ориента ни пренасят в приказния и пленителен свят за далечни земи и несметни богатства, чакащи своя откривател. Пищни, меки и сладки нотки; животински, диви и непокорни базисни мотиви, преплетени в подправки, балсами и дървесни нюанси, застъпващи се с флорални и плодови дихания. Това е само малка част от пъстрия свят на Ориента и неговите неповторими парфюми.

Откритието

Произходът на Ориенталските парфюми в Европа датира от 12-13-ти век, от времето на Кръстоносните походи. Корабите на рицарите се върнали в родината с трюмове, натоварени с невиждани досега съставки. Западът открива нов материал за своите парфюми, които силно контрастират сред местните билки и цветя – мускус, кехлибар и цибета бързо завладяват сърцата и умовете на европейците. Нито един парфюмерист обаче не успява да стигне до тайната на автентичните парфюми, нито да се конкурира с източните си колеги. Съществуват европейски версии на Ориенталските парфюми, но без знанието, страстта, обичаите и нагласата, те си остават само версии.

Загадката

С времето Ориенталските парфюми стават все по-сложни, комбинирайки типичната си топлина с мекота и чувственост. Всеки от тези парфюми се отличава с прахообразни нотки и деликатни сладки нюанси. Благодарение на тези акорди, се създават както мъжки, така и женски аромати с еднакво богати и мощни съставки. Сред основните аромати на Ориента ще срещнете пачули, ванилия, амбър и тонка. Смирна, тамян, мускус, сандалово дърво и кедър съблазняват и покоряват, докато плодовите и пикантни нотки носят свежест, лекота и разкош.

Най-ярките представители сред ориенталските парфюми

  1. Пачули – Rouat Ajial е мъжки парфюм с цветовете на успеха и властта – черно и златно. В началото на композицията стои неописуемата лавандула – любимото цвете на Наполеоновата Жозефин. Ароматът става прозрачен и лек с тръпчивия привкус на бергамот, следван от нежната вторична, флорална композиция от иланг-иланг и жасмин, завършваща с екзотична нотка индийско орехче. В основата (а и по протежение на целия ден) ще Ви следва уханието на пачули, сандалово дърво и амбър. Сходна комбинация ще откриете в дамския парфюм Vestal с неговите изненадващо освежаващи нотки на ананас и зюмбюл, както и в Ameeri с розов пипер и мандарина.
  2. Кехлибар – отличен представител сред дамските парфюми е Nawaaya Gold с неговата плодово-цветна композиция, в началото на която стои кокос, а в края – опушен кехлибар. Този парфюм може да се сравни с магически еликсир, носещ щастие с всяка глътка въздух. Една капка от тази чудна течност ще напълни деня Ви с ярки цветове и незабравими емоции. По-земен и с подчертан тютюнев завършек е мъжката версия, наречена Romance D Amour Hot, в която ще откриете уникални акорди от кожа, кардамон и босилек, преплетени с лабданум и кедър.
  3. Ванилия и оуд – комбинация от високи и ниски тонове, еднакво екзотични, винаги актуални. Ще ги усетите в сладкия, опушен Khayali с орхидея и тонка или в Special Oud с неговия мускус и портокалов цвят. Сред дамските парфюми оуд и ванилия са най-чувствени в Amour – сложна, вечерна композиция с топъл, смолист аромат на тамян и мускус. Уханието е дълго, контрастно, заредено с магнетизъм и обаяние, благодарение на сочната, сладка череша.
  4. Мускус и кедър – още преди да свалите капачката на флакона, ще усетите аромата на зимна градина с нежен плодов и пикантен привкус. Един доминиращ и познат аромат в Khaltaat Al Arabia Gold ще улови вниманието Ви – този на роза, цъфнала сред мускус и кедър. Мъжката версия е Malik Al Oud с нотки на шафран, жасмин и сандалово дърво – перфектна симфония с цвят на червено злато.

Тези и много други можете да откриете в нашия онлайн магазин за арабски парфюми

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X