top 5 mazhki parfyuma za prolet lyato

Топ 5 мъжки парфюма за пролет/лято

Западните парфюми са различни от това, което откриваме в арабските. Основна отличителна черта на арабските аромати е, че те са по-земни, по-богати и по-естествени. Толкова е лесно за човек да свикне с подобно съвършенство и хармония между отделните съставки, че арабските парфюми неусетно стават част от живота му. Самите араби в чужбина, преди бума на интернет продажбите, са молели близките си у дома да им пращат любимите парфюми, тъй като нищо западно не може да се сравни с тях.

Друга уникална особеност на арабските парфюми е тяхната концентрация. Тя е толкова висока, че някои видове попиват в дрехите ви и излъчват благоухание в продължение на осем часа. Ако искате да носите парфюма си по източен стил, то го пръснете върху кожата си, тъй като топлината от тялото ви ще засили ефекта на продукта. Сега, след като знаем как изглеждат перфектните арабски парфюми, да разберем и кои от тях се намират в топ пет за сезон пролет/лято.

 

1 Sumou Platinum

Sumou Platinum
Sumou Platinum

В основата на този парфюм стоят дървесни нотки и мускус. Дървесните аромати се отличават с дъх на дърво, смола, мъх, кора, борови шишарки и ниски храсти, но също така на сладки корени. Характерът им е земен – треви и листа (подобно на пачули и ветивер). Допълващи са леките цитрусови нотки, докато базата остават смолите и сухите дървесни аромати, които придават на парфюма богатство, топлина, елегантност и дълбочина. Мускусът е бил особено популярен през 18-19 век заради своята гъвкавост и умение да балансира успешно всички аромати. Благодарение на него, парфюмът трае по-дълго, като същевременно не позволява на останалите съставки с летлив характер да изветреят, което при други парфюми води до промяна на аромата. Мускусът е естествена, контрастна, жива съставка, около която са впримчени вторичните нотки на мандарина, сладка смирна, касис, роза, жасмин, ванилия и тамян.

 

2 Sheikh Al Shabaab

Sheikh Al Shabaab
Sheikh Al Shabaab

Следващият свеж и желан мъжки парфюм за лятото ще ви изненада с пикантен взрив от грейпфрут. Остър, ароматен, освежаващ – кората от плодовете на грейпфрут се смесва добре с други цитрусови плодове – лимон, бергамот и мандарина, които също присъстват във формулата. Получават се слънчеви, приповдигнати аромати, наситени с бутилирано щастие. Самият грейпфрут е хибрид между помело и портокал, наричан още „забраненият плод“. Сладникави и земни са допълващите нотки към парфюма. Роза и лавандула за стабилен, изтънчен аромат; мента и здравец за игриво, земно дъхание; ванилия и сандалово дърво, напомнящи за изтока, непознатото и далечното; мускус и жълти плодове, които да обединят всички тези аромати в едно неповторимо съчетание.

 

3 Confidential Platinum

Confidential Platinum
Confidential Platinum

Първите аромати, които ще ви поразят, са подчертаното присъствие на бергамот и зелен чай. Бергамотът е вид цитрусов плод, силно напомнящ на зелен лимон, макар самият плод да не е годен за консумация. Неговата ухайна кора е често срещана върховна нотка сред парфюмите заради способността си да се комбинира с други аромати, създавайки нова, комплексна формула. Горчива, но елегантна, тази нотка има забележителна сладка свежест. Зеленият чай е интимна част от японския живот и култура. Въпреки това, като аромат, зеленият чай е навлязъл в парфюмерийната индустрия едва преди 30 години, но за това време е оставил траен, запомнящ се отпечатък. Сред допълващите аромати на парфюма ще откриете виолетов ирис, мек кехлибар, пачули и сандалово дърво.

 

4 Fares Al Arab

Fares Al Arab
Fares Al Arab

Водеща съставка е оуд мускус – луксозен и екзотичен. Това е един от най-скъпите, редки и търсени аромати в света. В парфюмната композиция той е базова нотка, която не само остава часове наред, но и подобрява аромата на останалите съставки – амбър, плодове, кедрово дърво, кисел бергамот, пачули, сладък мед, канела, червена ябълка, ветивер и сандалово дърво.

 

 

5 Sadeeq Al Lail

Sadeeq Al Lail
Sadeeq Al Lail

Кралски, кремави, нежни бели цветя стоят в основата на последния топ парфюм за сезон пролет/лято. Непринудени, естествени цветни нотки, допълнени от дървесно дъхание ще ви върнат обратно към природата. Лек, тръпчив мирис на праскова допълва тази гама от свежест, заедно с пикантен алдехид, закачлив жасмин, теменужки, сандалово дърво и мъх.

Всички арабски мъжки парфюми можете да видите тук : https://shaikhperfumes.bg/produkt-kategoriya/men/

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X