Избор на арабски парфюм за жена

Жените с тяхната интимна, деликатна природа векове наред са били обект на трубадури, писатели, донжуани и парфюмеристи. Докато някои умеят единствено да се възхищават и да боготворят женственото, то други желаят да го притежават, докато трети, най-проникновените, се стремят да го подчертаят. Именно такава е ролята на дамските арабски парфюми.

Съществена отличителна черта на арабските парфюми са не толкова техните съставки, колкото композицията – съотношението между нейните отделни елементи, изборът на стартов, допълващ и базов тон; хармонията и дълготрайността на крайния продукт. Макар при арабските парфюми да не съществува граница между строго мъжки и строго дамски аромати, флоралните, свежи и сладки нотки доминират чувствително.

Когато искате да подарите арабски парфюм за себе си или за любимата жена, опитайте се да откриете в съставките на композицията отражение на най-желаните, търсени и предпочитани ухания.

Парфюм за Коледа и пролетно-летния сезон

Няма друг арабски парфюм, който да обхваща толкова широк диапазон от време, както White Noir – и всичко това, благодарение на неговата стартова нотка от мандарина. В сравнение с другите цитрусови масла, мандарината не е силно енергизираща като лимона, нито твърде пикантна като портокала. Мандарината е аромат, свързан с богатство и късмет в китайската култура. Асоциира се със спомените за щастливо детство и се използва за регулиране на чи (жизнената сила). По-земни и допълващи аромати в композицията са тези на сочната слива и горската къпина. В противоположния спектър на White Noir стои незабравим букет от цветя – жасмин, орхидея и роза. Жасминът покорява със своята белота, чистота и зелено-свежият си аромат. Орхидеята е фантастична феерия от карамелени тонове, докато в розата има онова познато усещане, способно да хвърли мост между Изтока и Запада. Не на последно място е мускусът с неговата дълготрайност и проникновеност.

Традиционен, класически и ежедневен парфюм

 

Dhai Al Qamar B watermarkВ Dhai Al Qamar доминира розата – първото документирано цвете в историята. Освен като парфюмерийно и декоративно растение, розата се е ползвала в медицината за маскиране на миризми заради необичайната си способност да абсорбира и доминира. Според вида и начина си на дестилация, съществуват пет основни нюанса на розовия аромат – традиционен (роза от Дамаск), чаен, мускусен, плодов и имитиращ смирна. Ароматът е податлив на промяна в зависимост от времето, топлината и вида на кожата Ви. Към вторичните си и основни нотки Dhai Al Qamar става по-източен, загадъчен. Плавен и нежен преход между двете е цветето хибискус, който отключва дървесните нотки на тамян и кедър. Тамянът е един от първите парфюми, познати от времето, когато все още са се изгаряли и кадели в косите. Самият тамян представлява скъпоценна смола, която добавя към парфюмната композиция богатство, интензивност и известна доза екзотика. Колкото до кедровото дърво, то има балсамов оттенък и камфорен отпечатък, които напомнят на стар сандък със съкровища. Кедърът се свързва още със стърготини от молив или кутия за пури. По време на цялата композиция се чувства неуловимото присъствие на пипер от Ямайка – пикантна подправка от изсушени, неузрели плодове пиементо, чийто аромат е съчетание между канела, карамфил и индийско орехче.

Въздушен, мечтателен, плодов парфюм

Anarch B with WatermarkВсичко това ще откриете в неповторимата композиция на Anarch и стартовият му аромат от цвят круша. За разлика от самия плод, който е стипчив, питателен и строго свързан с есента, цветът на крушата е по-мек, лек и нежен, също толкова особен и неповторим. Въпреки своята крехкост, на фона на виолетката и лилията, цветът от круша се сдобива с неочаквани флорални нотки. Лилията има пикантен, но сладък и восъчен вкус, докато виолетката е прахообразна и освежителна. Anarch крие в себе си слънчева енергия. Тя е закодирана в питателната, сочна праскова и кичестия хелиотроп, способен да привлече погледа на всеки мъж. В края на композицията се кипри самата царица на цветята – роза дамасцена, оставяща след себе си топъл и нежен спомен.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X