kak da izberete unikalen damski parfyum

Как да изберете уникален дамски парфюм

Съществуват девет основни семейства аромати и арабските парфюми са едни от тях. Известни са още като „кехлибарени“, тъй като използват класически съставки, като хелиотроп, сандалово дърво, ирис, ванилия и различни видове смоли. Въпреки че между отделните композиции съществуват основни разлики, ориенталските парфюми за жени се отличават с пикантен аромат. Обикновено се препоръчват за вечерно време заради своя тъмен, тежък, топъл аромат, който Ви обгръща като връхна дреха и Ви изпълва с чувство за достойнство и пълноценност.

Видове ориенталски дамски парфюми

Делят се на четири основни вида

  • флорални
  • меки
  • дървесни
  • основни

Уникалността на ориенталските парфюми се крие в съчетанието между традиционна и напълно неочаквана нотка, като и едното и другото следват тематичен баланс – празнични, релаксиращи, игриви, закачливи, опияняващи, омайващи и прочие композиции. Всяка от тях е способна да предизвика определени чувства и спомени.

Парфюмите имат свой език, чрез който пращат прекрасни, летливи послания на околните. Всяка дама има възможност да открие не просто аромат, който да отговаря на нейната личност, но и такъв, който да е в тон с нейното настроение. Още по-добре – да предизвиква съответното настроение. Живото доказателство, че щастието действително може да бъде бутилирано и притежавано.

Ако трябва да разгледаме видовете ориенталски парфюми отблизо, ще забележим водеща тенденция „полезно-приятно“. При флоралните ориенталски композиции доминира портокаловия цвят с неговите свежи и горчиви нотки. Не по-малка е ролята на подправките. Портокаловият цвят се смята за афродизиак, а също и че носи късмет. Ще го откриете в Melissa Poudree с жасмин и роза или в Rose Seduction с мандарина и ябълка. Подправките могат да се отнасят до канела и ванилия, шафранът също не е изключен. Карамфилът и розовият пипер са също предпочитана комбинация с плодовите мотиви.

Основните нотки на меките композиции съдържат тамян и кехлибар. Тамянът обичайно се използва при религиозни церемонии, за естетически и лечебни цели. Той е и един от най-старите парфюми, които се горят и кадят в косата и дрехите. Съвременната парфюмерийна индустрия се възползва от успокояващата му миризма в Shalimar Oud. Кехлибарът представлява дървесна смола, която носи едновременно дървесни и земни аромати. Придава топло, чувствено обонятелно изживяване. Чудесен пример за парфюм с кехлибар и мускус е Arabia Pure Femme със забележителния си плодово-летен аромат на роза, малина и ванилия.

Дървесният ориенталски парфюм се отличава със сандалово дърво и пачули. Кремообразната природа на първия противостои на мъхестата, тревиста природа на втория, създавайки илюзията за разходка сред просторна, стара гора, каквито не се откриват сред червените пясъци. Може да се каже, че този парфюм е мираж, илюзия сред ориенталските композиции за един свят, който съществува в пределите на въображението. Сандаловото дърво е много силен, мощен, опияняващ аромат, който в дамските композиции намира най-силен израз в Venice с бергамот и палисандър; Dhai Al Qamar с роза и хибискус или в Delight Woody със сицилиански бергамот и италианска мандарина.

Основните и най-разпознаваемите ориенталски нотки са оуд – неповторима есенция, добивана от кората на агарово дърво. Оуд е смолата, която дървото секретира в борбата си със специален вид бактерия. Бавен и трудоемък процес, който прави оудът още по-тачен и търсен. Съчетава се прекрасно с череша и жасмин в композицията Amour и Yara; или с ягода и какао в Rayaanat Al Oud. По-изтънчени и тежки аромати са Sabha Wa Musk с мускус и Khaltat Al Dhahabi с роза.

Уникални съставки

Ориенталските парфюми за дами се отличават и с необичайния си избор на съставки – такива, за които дори не сте предполагали и които могат да се окажат нещо любимо и скъпо, свързано с Вас, близките Ви или спомен, който искате да съхраните. Такъв аромат е кокосът, който ще откриете в Ameerat Al Ehsaas и Rihanna. Има и суровини, които ще откриете в един-единствен парфюм, като White Noir с амарант, Rich Lady Empire с червено френско грозде или La Bella с арабски жасмин.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X