pregled i revyu na arabski parfyumi pregled na 10 parfyuma

Преглед и ревю на арабски парфюми – преглед на 10 парфюма

1. Arabia Pour Homme

 

Arabia Pour Homme
Arabia Pour Homme

Индигово небе, изпъстрено със звезди. Безбрежна, тлееща пустиня и самотен пътник, приседнал край огъня. Тънките, сухи съчки пукат, отпъждайки мразовитата хлад, която все по-настойчиво изстудява пясъка. Това е Arabia Pour Homme – прохладно сладък, с топла искра на разгарящ се огън. Първият акорд на този топ арабски парфюм е ветивер – една от най-неукротимите съставки, която в малко количество се губи, като че не е била, а в по-голямо заглушава цялостната композиция и я кара да звучи монотонно. В Arabia Pour Homme ветиверът се отличава с анасонови, опушени тонове, подчертани от неповторимото присъствие на сандалово дърво. С всеки дъх ароматът се прелива от напрежение и мистицизъм, които пренасят самотния пътник сред високите, гъсти кедрови гори, пълни със зеленина и пачули. Наситен мъжки аромат, който ще ви накара да треперите от удоволствие.

2. Arabian Knight By Shaikh

Arabian Knight
Arabian Knight

Чаша горещ, наситен чай с провокативен аромат на джинджифил и отличителното присъствие на османтус. Изначално Arabian Knight изглежда суров и безпощаден, непрощаващ и дързък, но щом докосне кожата, османтусът се сдобива с млечна чистотата, акомпанирана от пръски цитрус и артемизия. Леко притихнала и разнежена, композицията се извисява повторно към първичните си нотки, но сега те са тютюневи, омайни, по-земни и познати – пачули, дърво гваяк и ветивер. Финалният акорд, сладък и горчив, са зърна тонка и скритото обещание за ново приключение.

3. Manaar

Manaar 1 scaled 1
Manaar

Тамянът е първият познат парфюм, а думата за парфюм идва от латински – per fumum, т.е. „посредством дима“ и е ставало дума за благовония, които се изгаряли в специални кадилници за пречистване на въздуха и душата. Още с първия дъх Manaar ще усетите нещо свещено, прекрасно и светло, което разпръсква мрака и носи покой. Нещо подобно ще почувствате насред тишината на безбрежната пустиня, рано сутрин, мигове преди слънцето да покаже огненото си теме отвъд хоризонта. А когато първите му лъчи докоснат кожата ви, ще се отключи карамелена сладост, пропита с есенцията на живота – мускус и оуд и завършваща със закачлив и парещ розов пипер.

4. Giza Of Arabia

 

Giza Of Arabia B scaled
Giza Of Arabia

Уникален флакон с миниатюра, съдържащ в себе си класически аромат на роза, кралицата на цветята. Тази роза не е расла в долина, цветовете ѝ не са нито дребни, нито едри. Тя единствена и последна по рода си, поникнала незнайно как в преддверието на потънала в зеленина дъбрава, която смущава със своите непроходими пътеки и неизследвани местности. С всеки нов акорд розата се претопява в пачули, а пачулите – във ванилия. Мека, кремообразна, стичаща се по гаяково дърво, ветивер и дъбов мъх. Свежото, земно дихание крие в себе си златисти перли с аромат на мускус и кехлибар – Giza Of Arabia

5. Fiero Black

Fiero Black AA
Fiero Black

Подобно на оазис, изплувал от жежката мараня на пустинята, Fiero Black обсебва сетивата с лимонено-бергамотова мелодия, носеща в себе си екзотика и носталгия. Когато утолите жаждата си във водите на оазиса, ще откриете поле от лавандула и гераниум, израсли около малък храм. Върху изсечения камък е поръсен с розов и съчуански пипер, кедрови клони и пачули. Краят на миража е белязан с балсамов, топъл и чувствен лабданум.

6. Barakkat Rouge 540 Extrait

Barakkat Rouge 540 1
Barakkat Rouge 540

Barakkat Rouge 540 Extrait – Жасминът е най-мекият източен аромат, който ви кара да вдишвате отново и отново неговата невинност, чистота и непосредственост. Жасминът е цветът на празника, на почитта към богинята, към статуетката от фин порцелан. Задушевен и интимен, този дамски парфюм е отлично съчетан с щипка червен шафран и кедър.

7. Rihanna

Rihanna B scaled
Rihanna

Кристално чист океан, в чиито води плува магнетично привидение, обвито в червени воали. Rihanna изненадва с тръпчивите си, начални нотки на грейпфрут и портокал, които нататък стават опияняващо сладки с праскова и слива, преди да бъдат заменени от свежото докосване на тубероза и ирис. Финалът на композицията е екзотична експлозия от кремообразен кокос и портокалов цвят.

8. One Night In Arabia

One Night In Arabia
One Night In Arabia

One Night In Arabia – С невероятно креативен флакон и цветът на греха – алено червено, този парфюм ви тласка да се потопите в неизследваните води на фантастичното. Какво може да прелъсти една жена по-добре от яркочервената, сочна ябълка? Единствена по рода си, тя отключва серия от наситени, интензивни аромати, които формират хаотична, прекрасна картина от цветни фойерверки и забравени спомени. Слива и кокосов орех, са внезапно изместени от ягода и ананас. Преди да усетите, круша, портокал и лимон се редуват с мандарина, виолетка и роза. Вихърът се засилва с внезапната поява на базовите нотки сандалово дърво и мускус, преди да си сграбчи и разтърси слънчевия амбър.

9. Delilah Pour Femme

Delilah Pour Femme 1
Delilah Pour Femme 1

Ароматът хамелеон, личи, дава начален тон на тази обичана, нежна дамска композиция. Сочен като плод, някои припознават в личи нотки на роза, други – на сладка диня. Delilah Pour Femme е копринен воал, обгръщаш сетивата с леко кисел бергамот и листенца роза. Нататък воалът става плътен, изтъкан от лале и ванилия. Млечният привкус на ванилията се смесва с кашмеран, пропит с дъх на отлежало уиски и карамел. Под тях смело прозира първичния мускус и свежият полъх на ветивер.

10. Khamrah

Khamrah 1
Khamrah

Сърцето на Арабия се крие в Khamrah – запомняща се комбинация от подправки, канела и индийско орехче, сладки фурми и парлин. Едва забележимо се прокрадват цветове на тубероза и махония, преди композицията да поеме по нов, мистериозен път, изпълнен с млечна ванилия и сладък бензион, следвани от опушена смирна. В самия център на композицията се извисява необятно кехлибарено дърво, сплело ствола и короната си с акигалово дърво.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X