po kakvo da poznaete originalnite parfyumi ot falshifikatite

По какво да познаете оригиналните парфюми от фалшификатите

Парфюмът е сред основните козметични продукти, които използваме всеки ден.

Със своя аромат той ни придава индивидуалност, чар и изтънченост. Истинският парфюм съдържа само истински натурални съставки и е преминал през множество тестове, които доказват неговото качество и безопасност за здравето. Но знаете ли, че на пазара се предлагат множество фалшификати, които не са толкова трайни и които в много случаи причиняват алергии, задух, обриви и други здравословни проблеми. Рискът да попаднете на фалшификат е много голям, дори и ако го купувате от големите парфюмерийни магазини, а не от дрогериите или през интернет. Но по какво можете да познаете оригиналния парфюм от фалшификатите?

Как да различим оригиналния парфюм от фалшивия

Има някои основни неща, на които трябва да обърнете внимание, при избора си на парфюм, за да сте сигурни, че той е оригинален. Ето и кои са те:

Опаковката

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание това е опаковката, защото тя може да ни каже много за продукта, който се съдържа в нея.  Целофанът, с който е обвита кутията трябва да  е гладка и добре опъната, а шевовете да са тънки, равни и без следи от лепило.

Много полезна информация се крие и в баркода на опаковката. Стандартно той се състои от 13 цифри, като първите две обозначават страната, в която е произведен парфюмът. При френските парфюми например той започва с 30-37, докато при италианските с 80-83.

Етикетът също е показателен, за това дали един парфюм е оригинален или не. При оригиналните парфюми, върху него са написани името на продукта и  адресите на производителя и вносителя. Освен тяхна на него са обозначени и  обема, състава, срока на годност и условията за съхранение.

Бутилката

Ако сте се затруднили да разгадаете данните върху опаковката, можете да проверите оригиналността на парфюма и по бутилката, чийто външен вид е много определящ. Формата, цвята, изображенията на оригиналния парфюм трябва да са същите, като от рекламата. Името на парфюма не трябва да съдържа допълнителни букви, а самата бутилка трябва да е с еднаква дебелина на стъклото, с незабележими шевове и да е симетрична. Обърнете внимание и на капачката , която при оригинала е тежка и приятна на допир.

На дъното на бутилката на истинския парфюм има тънък прозрачен стикер, върху който е обозначен серийния номер на партидата и друга важна информация. В някои случаи, вместо стикер тези данни се отпечатват върху самото стъкло.

Номерът на партидата обикновено се състои от няколко цифри и букви, които трябва да съвпада с тези на кутията на парфюма. Ако това не е така, то тогава продукта е фалшив.

Цвят и аромат на парфюма

В оригиналните парфюми се използват много багрила, чрез, които производителите искат да направят своя продукт по-привлекателен. Те могат да са розови или зелени и дори тъмно жълти, но определено не са наситени ярки цветове.

Ароматът на истинския парфюм  се отваря постепенно, като цвете. В първите няколко минути се усещат връхните нотки, след тях на преден план излизат сърдечните нотки и т.н. Устойчивостта на миризмата, при оригиналните парфюми е между 5 и 8 часа, докато при фалшивите той може да бъде много подобен на оригиналния, но се изпарява много бързо.

Какви са предимствата на оригиналните парфюми

Парфюмът е сравнително скъп продукт, който обаче има много предимства.  Едни от основните причини да изберете оригинален парфюм са:

– Качеството и издръжливостта на продукта;

– Сигурността на парфюма, гарантирана от условията на производство, вложените суровини и проведените тестове;

–Коректността и уважаването на усилията и труда, които производителят е вложил в производството на своя продукт.

Защо са опасни фалшивите парфюми

Според официални данни, производството на фалшиви парфюми се е увеличило в пъти, през последните години. Сред основните им производители са Китай и Тайван.  Освен, че са нетрайни, те са и вредни и опасни за здравето на потребителите. Основната причина за това е, че съдържат вредни компоненти, сред които е токсичния дибутилфталат, който се добавя за увеличаване трайността на парфюма. Освен него се използват и синтетични багрила, които да наподобят оригиналния цвят и отровни алкохоли, които се разреждат с етерични масла. Натрупването на тези вредни вещества в кожата, води до заболявания на дихателните органи, появата на мигрена, кожни заболявания и различни алергични реакции.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X