sheyh zayed2

Ориенталски парфюми за жени – една въображаема разходка сред Ориента

Ако мечтаете за екскурзия сред Ориента, но Ви се струва невъзможно, то арабските парфюми за жени са един от начините да се докоснете до този обвит в мистерии свят. Там всеки ден е празник на красотата и изяществото. Ще ги видите в архитектурните забележителности, ще ги усетите сред дивната природа и ще ги вкусите насред оживените пазари.

Хава Махал

Хава Махал
Хава Махал

Известен е още като „Дворецът на ветровете“ заради специфичното разположение на стените и прозорците, предлагащи прохлада дори в най-душните и тежки дни. Хава Махал е буквално и метафорично „короната“ на Джайпур с над 900 прозорци, изпъкващи на фона на лазурното небе в червено-розови тонове. Ако желаете и Вие да почувствате ветровете на тази забележителност и да се озовете сред покоите на изтънчени дами, то ще се удивите от нежният флорален и леко плодов аромат на Arabia Pure Femme, чийто стартов акорд е роза. Като добре позната и обичана суровина, розата е универсален, комплиментиращ аромат, подходящ както за офиса, така и за вечерно време. Леките, стипчиви и свежи нотки малина са преход към основната, по-земна страна на парфюма, която напомня на вековна гора заради сандаловото дърво и дъбовия мъх.

Раджа Ампат

Раджа Ампат
Раджа Ампат

Свеж, тропически климат Ви очаква в архипелага с най-голямо биоразнообразие. Предпочитана дестинация за гмуркане или Musk Khususi B with watermarkразходка из незабравимите екваториални гори. Подобно съчетание на морска свежест, родена насред Серамско море, и дъх на природа можете да откриете в Musk Khusus. Неповторима мускусна композиция с уникално съчетание на здравец и кипарис с няколко щипки кориандър. Най-силно впечатление прави артемизията със своята горчива, билкова природа, която можете да почувствате в чаша вермут. Артемизията е позната от древни времена и е кръстена на царицата на старогръцкия Халикарнас.

Шунан

Една от най-известните бамбукови гори в Китай пленява със своите широки реки и едновремешни ладии; високи скални забележителности със симпатични храмове, както и пенливи водопади, извиращи и потъващи във вечната зеленина. Подобно Delicate Rose Bпътешествие Ви предстои с Delicate Rose и нейните стартови нотки бамбук, следвани неотлъчно от дребния, подобен на портокал кумкуат, листенца роза и лотос. По-игриви, плодови нюанси придават ябълката и жасмина, докато в основата се усещат първичен мускус и сандалово дърво. Неочакван и приятен завършек на шунанската композиция е дъхав кедър.

Луанпрабан

Известен град в Северен Лаос, където са разположени резиденцията на краля и един от най-прекрасните храмове – Сиенгтхонг. Неговите покриви, подобни на скатове, почти докосват земята, докато самото преддверие е украсено от златни, извити орнаменти и изображения. Мистика и благородство ще носите през целия ден с Confidential Private Gold, чиито луксозни нотки оуд и амбър ще Ви придадат знатна, източна осанка. Рядък и уникален по рода си, шафранът се усеща във вторичните акорди, редом с добре познатите Ви канела, роза и сандалово дърво. Земен и незабравим завършек се таи в базовите нотки кожа, мускус и ванилия.

Луанпрабан
Луанпрабан

Музеят Шарджа

Ако все още сте ненаситни за злато, то ще останете очаровани от огромния позлатен купол на историческия музей в Шарджа, ОАЕ. Всяка от седемте тематични галерии предлага невиждани артефакти на арабската култура и бит. Къде с изчистен и съвременен дизайн, къде с възстановени пособия от ежедневието на древните арабо, музеят впечатлява със своя топъл, но пикантен уют. Подобно на Jazzab Gold – свеж, цитрусов старт на композицията, в която се крият тревисти нотки пачули, смолист оуд, розов пипер, амбър и цветя. Този парфюм е предпочитан за подарък и обичайно е първият досег на дамите с Ориента.

Шейх Зайед

Покрит с бял мрамор във флорални мотиви – това е една от забележителностите на Абу Даби. Този простор и изчистен дизайн могат да бъдат почувствани в редки композиции с ванилия и бял мускус. Такъв е парфюмът Teef Al Hub, който изобилства от бели цветя – лилия, жасмин, а също така – иланг иланг и пачули, които допълват яркото, наситено усещане на розово масло.

Шейх Зайед
Шейх Зайед

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X