orientalski parfyumi nay tarsenite damski parfyumi

Ориенталски парфюми – най търсените дамски парфюми

Популярните ориенталски парфюми са като златото – те блестят със собствена светлина. Самата дума „злато“ произхожда от изконното название на зорницата – Аврора (Aurora – Au). Най-старите находища на злато са били открити в България. Златото е било ценен и рядък метал, с който са се награждавали хората за големи постижения, било то под формата на накити, трофеи или други. Дори днес медалите за Олимпийските игри, Нобеловата награда, Оскара, Златния глобус и Еми са направени от злато.

Аристотел за пръв път е въвел етическия принцип за „златната среда“ – съвършен или божествен метод. Златото се свързва още с мъдростта и плодородието. Ето защо петдесетата година от сватбата е златна. Най-ценните и успешни години на човек се наричат „златни“, подобно на най-великите години в историята на една държава – Златният век.

Златото е най-известно обаче като бижу, а то винаги е било един от най-важните аксесоари на жените. Някои го носят за красота, докато има и такива, които го считат за връзка с божественото и го ползват за защита. Арабските булченски накити са тежки, многослойни, с множество плетеници, извивки и слоеве – пищни, богати, незабравими. По същия начин вие можете да носите ориенталските парфюми – като нещо скъпо, рядко, но далеч по-леко и ефирно, което ще се рее около вас, подобно на копринен воал от емоции.

Видове популярни арабски парфюми

Така, както златото се среща в различни разцветки, така и най-известните ориенталски композиции притежават различни нюанси – червеникаво-розово, медно-жълто или искрящо бяло.

Monument Ruby

Monument Ruby

Червено злато с флорално-сладка сърцевина. Самият му флакон напомня на тлеещо желание, което се освобождава с всяко следващо впръскване. Макар да изглежда суров и безцеремонен, този дамски парфюм има закачливи стартови нотки на мандарина и бергамот. Мандарината предлага ярък, сладък, сочен аромат с повдигаща медена нотка. Нейната яркооранжева, тънка кожа я прави много по-деликатна от портокала, както и по-подходящо съчетание с леко горчивия бергамот и неговия „зелен“ характер. Основата на Monument Ruby е добре подбран букет от цветя. Подобна на свеж бял сапун и леко напомняща на сладък жасмин, момината сълза е пролетна нотка с пикантен завършек. Нейните нежни бели цветчета ще подрънкват, подобно на пендари около шията ви, заедно с опияняващата, кадифена тубероза, известна със сладострастието, което предизвиква у дамите. Подобно на рубин в центъра на накита е екзотичния нюанс личи – тропически плод с червена, грапава кора и бяла сърцевина. Най-важната част от този златен накит носят ванилията, сандаловото дърво и мускуса – познати, но предизвикателни базови аромати.

Jameela

Jameela

В случай, че харесвате по-женствени и леки украшения от розово злато, то Jameela притежава пастелно-сладка природа. Нежна и невинна като белите цветя в стартовите си акорди, композицията бързо подема през по-сериозни, дъхави нотки на узряла слива. Тя има онази уютна топлина, която приканва да отхапете хрупкавата ѝ кора. В нея са вплетени нотки кехлибар, захар и ванилия – както подкомпозиция, която се разгръща за момент и изчезва в горчивия бергамот, преди отново да се появи с любимия аромат на лятото – ягода. Дъхава, неповторима, тя ще ви върне за кратко в детството, преди нежните дихания на жасмина и ванилията да се активират. И какво е една съвършена композиция без оуд и мускус – съставки, по-ценни от самото злато?

Abraaj Brackish

Ако предпочитате по-традиционните накити от старо злато, то Abraaj Brackish ще ви заинтригува със своята земна природа от пачули и мускус. Строг, женствен аромат от подправки, цветя и дървесни нюанси. Стартовите нотки започват с карамфил и въпреки че той е познат като символ на чиста и дълбока любов, в композиция той е топла и пикантна нотка, която идеално се съчетава с уханния кипарис. Той напомня силно на бор и кедър, но се отличава със сладък оттенък. Кипарисът е един от най-интензивните масла и подхожда перфектно на лавандулата. Ако лилавото имаше мирис, то това щеше да е тя – флорална, чиста нотка със зелени нюанси, подобно на женско биле.

Подобно на патина по златния накит, ще почувствате смяната на композицията с по-пикантни нотки на индийско орехче и канела с дървесен дъх, който прелива в горчиво-кисели нотки бергамот и лимон. Парфюмът завършва с кремообразно сандалово дърво и свеж, зелен кипарис.

Silver Musk

Ако предпочитате бялото злато заради своя изчистен дизайн и висока стойност, но търсите мъжки аромат сред популярните арабски парфюми, то ви е нужно нещо простичко, директно и първично, какъвто е Silver Musk. Той се състои единствено от чист мускус. Заради дългата си история и силното си присъствие в света на ароматите, повечето хора вярват, че мускусът има силен, натрапчив аромат, който е сравним с тъмните нюанси на сушена кожа. Всъщност, е точно е обратното. Парфюмерийният мускус има фин аромат, изключително мощен и съществен за повечето ориенталски парфюми. Присъствието му може да се почувства дори в малки количества.

Ако мускусът можеше да има цвят, той щеше да е бял заради своите прахообразни, вълнени нюанси и балансиращи базови нотки, които му придават дълбочина и топлина. Мускусът е комплексен аромат, способен да изпъкне без помощта на комплементиращи масла и есенции. Всеки мъж, който сам е постигнал всичко в живота, би оценил високо подобен подарък.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X