nay dobrite arabski parfyumi

Най-добрите арабски парфюми

Най-добрите арабски парфюми не са просто най-желаните или най-купуваните, а най-подходящите за даден повод.

Най-добрият арабски парфюм за работа

По-голямата част от времето си прекарваме на работа. Затова и парфюмът трябва да е колкото дълготраен, толкова и ненатрапчив. Свеж и дискретен за жените и изкусителен и загадъчен за мъжете. Композицията трябва да е по-скоро традиционна, отколкото иновативна – това включва плодовите и земните аромати.

За работещите жени се препоръчва жасмин, наречен от индийските поети „лунна светлина в гората“. Съществуват две разновидности на жасмина, отличаващи се по оттенъците на аромата – Jasminum grandiflorum и Jasminum hirsutum. Венчелистчетата са се смесвали с вода и са се затваряли в керамични съдове за през нощта. За извличането на есенцията е помагал местния климат. Подобен чист и несравним аромат ще откриете в Mithqal със сладки и флорални нокти. Композицията започва смело, с добре познатия мускус, който се прелива в мек жасмин и опушен оуд. Свежест и приповдигнатост внасят нотките бергамот и пачули, които завършват с едва уловимия оттенък на лилия.

За работещите мъже е важно да направят добро първо впечатление и да оставят траен спомен у своите клиенти и партньори. Идеалният аромат за задачата е индийското орехче – пикантно и сладко, то напомня силно на източен деликатес, нещо близко, но непознато. Fakhar Al Oud перфектно съчетава индийското орехче с нагармота – най-близкото растение с дървесен аромат, идентичен с този на папируса. Хармоничното равновесие на дървесни тонове поддържат още сандаловото, кедровото и дървото Гурджун. Завършекът е мек и кремообразен – амбър и ванилия с щипка тонка.

Най-добрият арабски парфюм за среща

Независимо дали отивате на сляпа среща, опознавате половинката си, или сте заедно от години, най-сигурното средство да поддържате пламъка е никога да не спирате да флиртувате. Създайте атмосфера, в която да дадете най-доброто от себе си, дори любимият ви човек да познава настроението ви по-добре от самите вас. Екзотичните арабски парфюми действат изключително силно на способността ви да помните и впечатлявате. Нужно е единствено да подберете онзи аромат, с който отново да завоювате сърцето на вашата половинка.

За жени най-подходящ аромат е съчетанието между лабданум и роза в Aroma Senora III. Теменужката и черният пипер правят композицията подходяща за срещи под открито нощно небе. Пачулите и портокаловият цвят придават свежест, а кехлибарът и ванилията – топлина. Нужно е съвсем малко количество на китките и зад ушите, тъй като това са зоните на нежно обожание – целувка от вътрешната страна на дланта и едно прошепнато „Красива си“ в косите на любимата.

На мъжете се препоръчва аромат, който създава около тях мистериозна, но притегателна атмосфера. Explorer Black е едновременно свеж и пикантен, но непредвидим със своя приповдигнат стартов тон, изпълнен с кардамон и розов пипер. Виолетовите листа внасят желаната доза тайнственост, докато дъхавият кестен изпълва с носталгия и дълбоко стаена топлина. Краят на композицията е лек като коприна със своите нокти ванилия и кехлибарено дърво.

Най-добрият арабски парфюм за подарък

Когато подарявате арабски парфюм на дама, но нямате идея какво предпочита, насочете се към свежите и флорални аромати, каквито са Sulaaf или Bahr Al Gharam със закачлива малина, касис и фрезия. Или Fatina с портокал и рози. Rouat Al Musk е чувствително по-мускусен вариант, вплетен в комбинация с жасмин, мандарина и пудра. Ако търсите тропически коктейл, Dar Al Banat с праскова, портокал и лайм е правилният избор.

Мъжките арабски парфюми са първични – без извинение или оправдание. Ana Abiyedh Leather се отличава с аромат на кожа с цитрусови и земни водещи тонове. По-топъл и гостоприемен Mocha Wood заразява сетивата със стартовите си нотки кафе и лешник, преливащи в иланг-иланг и роза. Volute Pour Homme представлява необичайна комбинация между тютюн и златен мед, ирис и сушени плодове за опушена и сладка аура. Далеч по-комплексен и пъстър е Wild & Tobacco с канела, тамян, зелена ябълка и хаитянски ветивер.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X