kakvi sa nay chesto polzvanite aromati v dubayskite parfyumi

Какви са най-често ползваните аромати в дубайските парфюми?

Дубайските парфюми в последните години стават все повече търсени на пазара на ароматите по целия свят. И това не бива да се подценява. Защо?

Обонянието, едно от петте основни човешки сетива, има огромно влияние върху нашето ежедневно щастие и работоспособност. Нашият мозък има способността да помни миризми и го прави непрекъснато от ранното ни детство. Учените са доказали, че той е в състояние да запомни около 10 000 различни аромата. В същото време мозъкът свързва миризмите със специфични образи, емоции и чувства, възникнали по едно и също време. Това те квалифицират като обонятелна памет, която помага за запомняне и припомняне на информация. Ароматите са най-добрите „създатели на памет“.

Знаете ли това?

Независимо колко време е минало от даденото събитие, то появата на определена миризма, ще доведе до много изразителен, емоционално наситен спомен.

Тайната на арабските парфюми.

Арабите обединяват миналото и бъдещето на парфюмерийната индустрия. Процесът на извличане на цветни масла чрез дестилация, процедура, която се използва най-често днес, е разработена от Авицена, арабски лекар, който също е химик. Древният учен е експериментирал с рози. В резултат на работата си той получава розова вода, която бързо става много популярна. Това е лесно обяснимо – тя  е по-деликатна от течния парфюм, използван по онова време.

Innocent aВ арабските страни изкуството на парфюмерията е на почит. Именно оттам някога са били доставяне различни ароматни вещества в европейските страни: често  от островите Суматра и Цейлон. Най-любимите съставки на арабските парфюми са: мускус, кехлибар, пачули, нероли, сандалово дърво, смирна, звезден анасон и др. Така те имат богат, ярък и топъл аромат. Парфюмите от Ориента днес носят мистериозна, чувствена и примамлива миризма. Такива парфюми са например мъжкият парфюм Innocent с нотки на мандарина, бергамот, касис, червени плодове, бадем, пралин, бял мускус и амбър.

Парфюми от Изтока – уникален мирис за всеки в 21-ви век.

Ориенталската парфюмерия е толкова необичайна, че няма аналози на планетата. Основните съставки на истинските дубайски парфюми са натурални масла. Такива масла се делят на лечебни и ароматни, женсски и мъжки, комбинирани и прости. За да разберете каква миризма харесвате, трябва да знаете състава на компонентите на арабските парфюми. Работата е там, че те се отличават с повишена интензивност и богатство на аромата. Много дубайски парфюмни композиции съдържат кехлибар и мускус, които действат като афродизидиаци. Сред ориенталските парфюми можете да намерите такива с дървесни, цитрусови, плодови, флорални нотки, които винаги създават впечатление за магия. Можете да разгледате и дамския – Arabia Madame чийто основни аромати са флорални с нотки на лимон, портокал, бергамот, жасмин, роза, пачули, ванилия, ветивер

Arabia MadameИма ли разлика между дубайските парфюмите с тези от Европа?

Арабските парфюми се различават от класическите европейски парфюми заради своя уникален, неповторим чар и усещане. Това определено се дължи на доста особените съставки и начина на тяхното комбиниране. Миризмата на такива парфюми може да издържи наистина няколко дни. Може би затова такива парфюми се изразходват икономично.

Друго предимство на дубайския парфюм е, че ароматът на му отслабва, когато човек в състояние на почивка или покой. Въпреки това, веднага щом има движение, парфюмът придобива богат, ярък аромат и мирише по-силно. Тази “активност” на арабските аромати се дължи на факта, че в покой температурата на човешкото тяло леко спада.

В същото време натуралните масла, които присъстват в тях, имат лечебни свойства. Те оказват специфична роля върху здравето на човека и имат отличен ефект върху психиката.

Примамливите нотки на кехлибар, мускус, кедър, тамян, подправки, кашмир все едно обвиват във воал своя

Любопитен факт!

Знаете ли, че съставът на един и същи парфюм включва до 300 различни компонента? Наличието на повече съставки оказват влияние върху цената на парфюма.

Дубайски парфюми днес – какво да очакваме?

В момента в Дубай работи ново поколение парфюмеристи. Те спазват не само местните традиции, но и ползват новите технологии. В резултат на това има чудесни парфюми, които са свързани с тяхната култура. Едни от най-търсените са:

  • Arabia Pour Femme и Aroma Senora III (за жени)
  • Tobacco Oud, Cuban Wood (за мъже).

Красиво декорирания флакон на дубайските парфюми е не само елегантна украса на тоалетката. Той е послание от древността, изпълнено с мистерията на източните аромати.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X