demystifying perfumes by jizan perfumes

Демистифициращи парфюми

Парфюмът е смес от ароматни етерични масла и ароматни съединения, фиксатори и разтворители, която се използва, за да придаде приятен аромат. Видовете парфюми отразяват концентрацията на ароматни съединения в разтворител, който  обикновено е етанол или смес от вода и етанол. С увеличаване на процента на ароматните съединения се увеличава и трайността и цената. По-концентрираните парфюми като парфюмна вода са по-скъпи от одеколона. Различните производители добавят различни количества масла на всеки от своите парфюми. Концентрираните аромати са 3 основни типа:

parfum

Парфюмът е с най-висока концентрация и трае поне 6 часа. Съдържа 22% -30% етерични масла, висококачествен алкохол и малко количество вода. Той е най-скъпият от гамата си, но гарантирано ще осигури желаното въздействие.

edp

Eau de Parfum не е толкова мощен, но е много популярен тип. Той съдържа 15% -18% етерични масла и малко количество алкохол и вода. При нанасяне ароматът продължава до 4 часа.

edt

Тоалетна вода съдържа 4% -8% от етерични масла и малко количество алкохол и вода. Издържа само 2 часа, но е най-достъпната.

others

За други концентрации има Body Splashes и Aftershaves, и двете обикновено съдържат 1-3% ароматни съединения и Eau de Colognes с обикновено 3-8% ароматни съединения.

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X