Арабски парфюми с ванилия

Ванилията е един от най-познатите, но и най-подценяваните аромати в парфюмерийната индустрия. Историята на нейното откриване, производство и влияние се разгръща векове наред и обхваща три континента, преди да стане неизменна част от ориенталските аромати. За пръв път ванилията се е събирала от амазонските индианци Тотонак. Според тяхната легенда, в миналото смъртен мъж и безсмъртна принцеса се влюбили, но след като ги разкрили, били жестоко наказани. От почвата, върху която била пролята кръвта им, поникнала ванилия.

По-късно, когато Тотонак били покорени от ацтеките, ванилията била усвоена и приложена в ритуала за почит към боговете, включваща чаша горещо, горчиво какао. По същото време, в което какаото завладяло Европа, навлязла и ванилията. Ето защо до днес те са неразделна двойка вкусове – единият, лек и деликатен, докато другият – опияняващ и дъхав. Днес произвеждането и отглеждането на шушулки ванилия се извършва изцяло на ръка. По тази причина истинската ванилия е най-скъпата подправка в света след шафрана.

Що се отнася до ориенталските парфюми, ванилията бързо успява да си извоюва трайно място сред едни от най-известните и обичани композиции със своите топли и меки нотки. Те имат способността да обвържат и съчетаят по уникален начин отделните съставки, без самата ванилия да се натрапва или да отвлича вниманието. При парфюмите ванилията винаги е играла ролята на сянка, която следва неотлъчно и поражда непознати желания.

Oud Vanilla BМъжки ориенталски парфюми с ванилия

Сладък и дървесен, Oud & Vanilla е оригинална парфюмна композиция, в основата на която лежат карамел, тамян и мускус. Своеобразен и екзотичен, благодарение на леките нотки малина и портокал, подправени с облагородените, чувствени аромати на роза, жасмин и виолетка, Oud & Vanilla носи хармония и вдъхновение. Пиперливите подправки придават фантазийно-цветен оттенък, а розата оставя своя флорален отпечатък с всяко следващо дихание. Въпреки своите крехки имена и нежност, ароматите създават стабилна композиция на един съвременен парфюм, подходящ за мъже, които искат да заявят себе си, да покажат амбицията и силата си.

По-земен, сериозен и безкомпромисен е Luxury Tobacco Vanilla с неговите пикантни и опушени нотки какао и сушени плодове. Тук са съчетани познати и интензивни аромати, в сърцето на което стоят зърна тонка. Този парфюм е подходящ за студените месеци, когато можете да го носите, подобно на топло палто до първото топене на снеговете. Композицията на Luxury Tobacco Vanilla е лежерна, дълготрайна, с преобладаващи слънчева и чувствена аура. Разкошно, оригинално произведение на Ориента, подходящо за праволинейни мъже, които знаят какво желаят и как да го получат.

Дамски ориенталски парфюми с ванилия

Ако търсите свеж аромат, балансиран между хладна строгост и изящество, то се нуждаете от Aroma Senora VIII с неговите леки цитрусови пръски бергамот и портокалови цветове. Нежният аромат на изискан цветен букет жасмин и тубероза елегантно се преплита с бял мускус, който придава дълбочина и наситеност на композицията. Кедърът, подобно на ванилията, докосва едва забележимо сетивата, подчертавайки чувствената натура на своята притежателка. Aroma Senora VIII е прекрасен избор за най-важните и тържествени събития в живота Ви.

khalis Rose Gold B scaledДалеч по-плодов и откровен е дамският парфюм Khalis Rose Gold с неговото сладко и флорално начало от сочна круша, мандарина и портокалов цвят. Красива, необичайна и многопластова композиция се разгръща по протежението на деня, разкривайки тубероза и агаве, под които разцъфват роза и божур, следвани от иланг-иланг и слива. Основни нотки са сандалово дърво и бял мускус с тяхната първична енергия и чистота.

Весел, пиперлив и забавен, Aroma Senora III вдъхновява със своята теменужка и черен пипер. Пачулите и кехлибарът придават сладки тютюневи дихания, топли, смолисти и слънчеви. Попивайки бавно в кожата, парфюмът започва да излъчва своите основни, сладки подтонове на роза и пачули, сред които се чувстват цъфнали портокали и мускус. Няма друг дамски ориенталски парфюм, който така завоалирано, но сигурно да извоюва вниманието на околните.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X