Арабски парфюми с роза и оуд

Оуд е известен още като агарово дърво – високо ценена смола, която се идентифицира с парфюмите на Близкия изток. Тази съставка дава живот на опияняващи композиции, предизвикващи силни и интензивни усещания. Когато дърветата от рода Aquilaria бъдат заразени с плесен, техният ствол започва да произвежда смолата оуд – първоначално тя е съвсем мека и без мирис, докато на по-късен етап потъмнява и се ароматизира. Самото заразено дърво може да бъде оставено да изсъхне напълно, за да се направи от дървесината му тамян. Той също се използва при източните парфюми.

Колкото до розата, по света не съществува друго цвете, което да има толкова широка гама от напълно различни видове и аромати. Розата се мени буквално за часове – качеството ѝ зависи от възрастта, растежа, сезона и дори годината. Единствено чувствителните хора могат да усетят разликата между разцъфнала роза и пъпка; между българска и дамаска. Макар и кралица на всички цветя, розата съвсем не е строго женствен аромат. Благодарение на своята свежест и пластичност, леко дървесни и пикантни нотки, тя намира достойно място сред мъжките композиции.

Мъжки ориенталски парфюми с роза и оуд

Интензивен, тъмен, дълбок и с нотки на прясно изпечено кафе, пълномаслено какао и висококачествен тютюн – Mocha Wood е парфюм, който едновременно зарежда с енергия и омагьосва сетивата с настойчивата си нежност. Карамелизирани, почти орехови акорди се преплитат с хрупкав лешник и свежи цветове шафран. Основният аромат е свеж, дървесен – започва с добре познатата роза, през мъхестия пачули до смолистия оуд и сандалово дърво с леко подчертано присъствие на дърво от гваяк. Mocha Wood е перфектният парфюм за решителни мъже, чиято дума тежи на мястото си.

По-лек и въздушен вариант Burooj с неговите флорални и мускусни качества. Розовите му нотки са като самотно цвете, цъфнало в подножието на могъщо, смолисто дърво. Тук ароматът на оуд е първичен, извисяващ се над всички останали нотки, включително сандаловото дърво.

Ако живеете във влажен климат, с непрестанни валежи, то лесно можете да извикате топлите пустинни ветрове с Pure Desert Oud. Перфектна композиция от сладки и опушени нотки, които се носят около Вас, подобно на нетленна дреха, изтъкана от първокачествен оуд, екзотичен мускус и тъмен кехлибар.

Дамски ориенталски парфюми с роза и оуд

Anarch B with WatermarkСвеж, прозрачен и вълшебен – Anarch представлява очарователно съчетание на цветя и плодове. За разлика от самата круша с нейната сладост и тръпчивост, цветовете ѝ са ефирни и въздушни; събрали в себе си ароматите на небето и земята, флорално-медни и необятни като самия простор. Лилията е другият бял цвят в композицията с нейните пикантни, сладки и восъчни качества. На противоположния край стоят виолетката и хелиотропа със своите лилави листенца, прахообразни, освежаващи и дори бадемови нотки. В основата на Anarch се чувства присъствието на роза дамасцена и сочна праскова.Екзотична, леко парлива и закачлива е композицията на Rayaanat Al Oud. Отлична за студените зимни месеци, благодарение на своята двойнствена природа. В затворено помещение ще усещате нотките на горещо какао и лечебен джинджифил, а на открито – свежите, ярки и сладки тонове на ягода и слива, които ще Ви обгърнат като топло кожухче. Деликатно финално докосване е съчетанието от орхидея и хелиотроп, в сърцето на които тлее смолист оуд.

banafsaj B with watermark scaledСравнително по-лек и флорален е ароматът на Banafsaj, в който кралицата на цветята е обвита в нежен, тъмен кехлибар. Достоен акомпанимент са жасминът и мускуса с техните високи, дълготрайни тонове, които ще Ви следват през целия ден. Самият жасмин не отстъпва по нищо на розата – той се е смятал за аромата на любовта и се е считал за афродизиак. Днес се използва в ароматерапията. Предпочитан е заради интимния си, кремообразен характер. Banafsaj успява да улови именно този сегмент на жасмина и да го претвори в пленителна композиция от неподозирани чувства.

Тези и много други арабски парфюми ще откриете в нашиа сайт – https://shaikhperfumes.bg/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart

Регистрирайте се и получете отстъпка ;)

X